yg indah itu kenangan dan yg pahit itu juga kenangan...

snow

selamat datang...enjoy my blog n follow k..pastu kumen2 la ek...jgn bace je...kumen gak..inilah cerita kehidupanku...onak duri kehidupan

Monday, April 11, 2011

saat itu saat yang indah

assalammualaikum....ehmmm byk ari gak kan x update ini blog...hehhe...ehmmm walopon hari ni aku dah lepas 1 paper iaitu sejarah maritim...fuhhh lega,....sume yg dibace sume masuk...Alhamdulillah....syukur padaMu ya ALLAH.....next paper 18 haribulan lak...ehmmm tp nk gtau kat sume2 sok aku balik kampung...hehhe..suke2...nk merehatkan fikiran yg tgh serabut pikir masalah org...rindu kat mak abah dah ni...ehmmm duk kat sini pon x tentu hala gak aku study sbb pikir masalah tu.....geram pon ade...dulu org ckp xnak dengar dah jd camni baru nk nyesal....ehmmm balik umah minta ubat dari mak senang sikit...hehe..


aik2...berbalik pada pangkal jalan la...asik terpesong je kejenya....ehmmm godek2 FB rupanya ramai sudah cikgu kat SMK RAJA SHAHRIMAN iaitu sekolah aku time form6...walopon setahun setengah je aku duk kat sekolah tu..mcm2 kengan aku dapat...sbb cikgu sume memang best...walopon kadang2 ade gak xfaham ape yg di ajar,...hehe..tp dah nk dekat exam refresh balik faham ler...heheh....ehmmm dah ramai cikgu yg mengajar aku time form6 akan pindah ke sekolah lain...ehmmm hero2 form6 dah xder la nanti....ape2 pun tahniah cikgu sbb memang dari dulu lagi cikgu tingin nk tukar kan..time ktorang pon cikgu dah angan2 nk tukar...by the way, hope cikgu succes la kat sana (tempat mengajar baru)....tp jgn lupa ktorang lak kat sini...walopon yg agak nakal...ehh..sy xnakal tp org lain yg nakal...hahah....sy pendiam je lam kelas...xbyk ckp...kih5...


tima kasih cikgu atas segala pengorbanan yang diberikan kat kami budak form 6 batch 3...walopun kami sikit je...tp byk ragamkan...kesabaran cikgu ajar kami smpai kami berjaya masuk U sekarang...pengorbanan seorang guru yg semestinya x dapat dilupakan..bila tgk status fb cikgu2 kata nk pindah...tingal berapa je ade kat sekolah tu..t bile time rindu nk jenguk cikgu2 dah xder kat sekolah...huhuh...hubung guna fb je la kan....ehmmm tu pon kalo ade fb...hehhe..ehmmm jom kite tgk cikgu2 yg ngajar aku...


ni cikgu mohd noor....ehmm dia guru kelas aku..dia ajar sejarah...best...sbb gelak memanjang...mmg lawak...tp bile ngntok tido gak...subjek sejarah aku xpenah lulus..kalo lulus pon just dpt C or D je...hahha..tp bila exam sbenar..amek kau A- tu...pemeriksa salah tgk kot...hehe...tp tima kasih cikgu...sy dah suka subjek sejarah...

wowww..gempaq..penyanyi ke ni???ehh bukan ni cikgu sy..cikgu pengajian perniagaan ngan pengajian am bhgian D...nama dia cikgu azizul zahari...ehmmm cikgu ni mmg byk psiko ktorang...maaf yer cikgu tp psiko tu byk makna sebenarnya..tgk la baju yg dia pakai tu hasil ilham dari dia...first batch ade baju koporat...abg2 akak2 senior jgn jeles ek..hehe...

selamat hari jadi cikgu...dah naik 1 angka ek umur cikgu...heheh...ni cikgu azman din...salah seorang cikgu pengajian am...cikgu ni pon lawak jugak...suka dengar time dia gelak...kalo dia gelak kompom ktorang nk gelak gak...cikgu ni pon mmg lawak gak...gelak bagai lam kelas...

hah ni persis seorang model.....heheh...suke sgt bergambar cikgu ni...nama cikgu ni cikgu damanhuri mansur...ehmmm cikgu ni paling sporting sekali rasanya...jiwa remaja la katakan...hehe...dia ajar subjek pengajian am bhagian A dan B...ehmmm lam kelas best sebab dia kasi nota n kitorang just salin je...hehhe...

ni plak cikgu thamil selvi...opppss sori yer cikgu bahasa sy lam blog ni byk singkatan...x aplikasikan bhs melayu yg cikgu ajar...hehe...ni la first cikgu bhs melayu yg berbangsa india...terasa diri ini xlayak jd org melayu je sbb bhs pon tunggang langgang berbanding ngn cikgu ni..ape2 pon 1 malaysiakan sekarang...hehe...suke cikgu ni sbb dia ajar senang faham...tambah2 time topik fonetik...sume duk moncong mulut bunyi vokal...heheh

hah yg ni plak madam sue...nama penuhnya madam suhaida saad ali..boleh la add dia kat fb..heh..promote2..tp dah kawen ni..anak dia tomei2..sgt tomei...madam ni ajar subjek MUET....nama penuhnya bg yg tawu malaysia university english test...hehhe..sonok form6 sbb ade subjek ni lam pgjaran kelas lau nk bnding ngn U kena amek sndiri....hehe

yg bertudung peach tu cikgu saripah...ni cikgu ekonomi...aku x amek ekonomi..so sekali sekala biasa la sembang ngn cikgu ni...ehmmm dia warden asrama...


ehmmmm lam byk2 pic cikgu ni ade 2 org xder...sbb xdapat dijumpai gambar2 cikgu ni....antaranya cikgu baizura omar yg mengajar aku subjek pengajian perniagaan time lower six...n lagi sorang cikgu sabri...cikgu sabri ni dia ajar subjek sejarah 2 iaitu sejarah malaysia, asia tengara n timur...subjek ni jugak aku xpenah lulus rasanya..kalo lulus nyawa2 ikan..hehe..maaf yer cikgu sabri sbb time cikgu ajar sy selalu tido kat belakang lam makmal komputer...hehhe...tp cikgu bukan sy sorang tido ramai lg yg tido tau...kantoi sudah,,,,hehe


ehmmm wat kawan2 lain juga mesti rindu kan ngn cikgu2 ni...ehmmm siyes aku pon rindu....ehmmm tp aku rindu kat korang jugak..asik tgk lam fb je...tp x jumpe2 pon ng korang.....saat bersama memang best...


ni budak2 kelas Bahasa Melayu....dgn cikgu Thamil Selvi
 time jamuan raya....with cikgu baizura....hah ade pon pic cikgu baizura ni....dia yg pakai tudung warna purple duk kat tengah2 tu....
 ehmm ni lak pas lawatan ke UPSI yg dibuat oleh MPPU dibawah kerja otai kite iaitu SITI FATIMAH AMIRA...maap yer time mantion nama penuh ko...hehhe...ade pon cikgu sabri ni...nak tawu yg sebelah kiri sekali tu yg kat depan pakai baju korporat tu..tu la cikgu sabri...
 ni la muke2 nakal form6....rindu kat sume2
 ini bukan lakonan atau cobaan...cobaan...ini benar2 terjadi...bokan cobaan lagi...hehe...salah 1 aktiviti yg gemar dilakukan oleh student form6 especially NUR AFIZA BASHARUDDIN...tp korang wat2 la x nampak ek yg sebelah tu sape...hehe(malu)...
 ni juga salah satu xtviti kegemaran lam kelas...sesi mengumpat...ehh yg mengumpat lelaki kat belakang tu yer...yg popuan kat depan ni discussion tau...heheh
 ni plak...ahli mesyuarat tingkap bagi kaum lelaki..kaum perempuan sedang berstudy...study ke???
 ni plak....kena denda...hehe..sowi yer mat...sbenarnya cikgu aleza yg suh bace tu...hehe...mat dengan tekunnya....

heheh...itu je la yg memori sy nk kongsi ngn kalian2 sume...saje melepaskan rindu yg x sudah kat sume2.....t jgn lupa 2013 kite wat reunion kat pangkor....yg dah kawen tu bawa la suami ngn anak korg..yg dah tunang tu bawa la tunang...yg dah ade pakwe tu jgn bawa....heheh...mana tawu tibe2 sume2 berubah kan....time 2013 tu maybe jadi ape la agaknya..preseden kot...hahah...xdpt dijangkal...ape2 pon hope sume succes lam kerjaya masing2....wat cikgu2....terima kasih sgt2....x terhitung nilai yg diajar...juga x terhitung berapa titis air liur yg terkeluar...kihkihkih....hanya ALLAH je dpt membalas jasa cikgu sume..bg cikgu yg dah dapat tukar..jgn la lupa kami2 ni lak...heheh

p/s: gambar cikgu2 diatas sy dowload dr album kat fb cikgu daman yer...hehhe...maap yer cikgu amek pic kat fb...sbb pic lain xder lam simpanan...credit to cikgu daman...jgn marah2 t cepat tueeee...heheh

2 comments:

~ZaTie HaLiM~ said...

wehhhh..ak nak share link ni...hihihi..
ak windu form 6 weyh...
walaupon tak de cte ak dalam blog ko nih...hahahahaha..
seyes saya rindu form 6...
:)

azwaazliza said...

zatie:hehehe...aku saje je wat ni...sbb aku rindu giler time ni.....tambah plak tgk cikgu ramai dah pindah...tu yg tergerak ati nk tulis....share la..pemes gak..hehe